Friday, September 12, 2014

Last Post Translated.

Here the Catalan translation of my last post:

Als Estats Units, 11 de setembre és un dia de record per a aquells que van perdre la vida en els atacs terroristes terribles contra el World Trade Center i el Pentàgon. Aquest dia va ser horrible i encara s'estremeixen davant les imatges d'aquell matí. Egoistament, no m'agrada posar l'accent en aquest dia perquè era un moment molt depriment en la història de la nostra nació. No obstant això, no crec que hem de mai oblidar els que van perdre les seves vides com a víctimes i herois, sacrificant les seves vides en l'intent de rescatar altres.

A Catalunya, 11 de setembre ha estat un dia en memòria de tres segles. Ahir es va complir el 300 aniversari de la rendició català a les forces espanyoles, posant fi a la independència català. Cada any, el 11 de setembre, centenars de milers de catalans surten als carrers per protestar contra el domini espanyol i celebrar la seva cultura. Domini espanyol poques vegades ha estat amable amb Barcelona i Catalunya. Els anys del franquisme van ser especialment dures.

Una lleugera majoria dels catalans a favor de la independència d'Espanya. A diferència dels bascos, les seves crides a la independència que poques vegades s'han tornat violents. Tenen un major cas d'independència dels escocesos. Catalunya té una llengua diferent, la tradició cultural i la història de l'autonomia política. Catalunya va ser una de les primeres regions a Europa a abraçar la democràcia ... fa cinc-cents anys!

Independència català també sentit molt més pragmàtic que per a Escòcia. Catalunya és la regió més rica d'Espanya. La seva economia representa més de 1/5 de l'economia espanyola. Tenen una important ciutat portuària a la Mediterrània. Tenen un sector industrial i manufacturer vibrant. Tenen una economia de serveis massiva. El turisme també és molt important a la regió. Catalunya ha estat beneït amb la riquesa agrícola i mineral. L'ètica de treball català i l'esperit de la iniciativa empresarial és llegendària. En tot cas, Espanya sempre ha estat una càrrega per a Catalunya, la celebració de tornada d'una major prosperitat. Catalunya ha donat suport Espanya durant dècades.

Tinc un llaç emocional a Barcelona i Catalunya. He visitat la regió en el seu últim any a la universitat i vaig tornar a viure-hi durant un any després de la graduació. Aquest any va ser una de les experiències més importants i formatius de la meva vida. Mantinc un contacte regular amb els meus amics allà i segueixo amb les notícies de la zona. Arrelament i suport del FC Barcelona ... que com qualsevol català pot dir, és més que només d'arrelament per a un equip de futbol. FCB representa el patrimoni cultural de Catalunya.

Així que ahir, en solidaritat amb els meus amics que van desfilar en els carrers, em poso els colors catalans. Visca Catalunya!